Nieuwsbrief 12 maart '24

We're touring with Walt Wilkins & Bill Small!

Scan de QR-code of bezoek de aparte pagina voor deze tour op www.bartdewin.nl, met alle directe ticketlinks. 

New single & video May 24th!

We made a video for our new Tip Jar song 'Big family', with as many members of our big Texas 'family' we could grab a hold of during our latest trip over the pond. Thanks to each and every one of these people (and many more we didn't get a chance to film) we feel so welcome in our second home. Special thanks to Walt & Tina Wilkins, Bill Small & Julie Sckittone. 

Featuring (a.o.) John Chipman, Scrappy Jud Newcomb, Marc Douglas Berardo, Matt Giles, Theresa & Jolene from The Saxon Pub, Richard Vannoy, Rod & Sandi Mueller, John Wilson, Ron Flynt, Don Emmons, Austin Mayse, Susan Gibson, Marian Brackney, Alex Meixner, Ray Rodriguez, Jimmy Davis, Tracy Carroll, Bob Janca, Rob Mcdonald, Dick Gimble, Robbyn & Don Dodd, Amy Clark, Nathan Hamilton, Corby Craig Schaub, Kellie Latimer, Ann-Tyler Konradi, Shan Hardwich Logan, Tressie Seegers Sharkey, James Sharkey, Kris & Gary Wallis, Monte Baxter, Dwaine Vann, Kristie Kimbell, Elizabeth Grogan Craig, Anita & Keith McNabb, Cathy Clements Locke, Ed & Karen Davis, Jennifer J Rawlinson and Houston John.

Musicians on 'Big family': Bart de Win, Arianne Knegt, Walt Wilkins, Bill Small, Pat Manske, Harry Hendriks. Recorded by Ron Flynt at Jumping Dog Studio. Additional recordings by Eric Lest van De at the Daltoon Studio.

Texas here we come!

New folk & roots festival on March 26th in Bergen op Zoom!

Beleef het mee op Flat Mountain!

Wat kun je verwachten

 

Welkom bij Flat Mountain! Het spiksplinternieuwe folk- en rootsfestival dat de spotlights richt op muzikanten van eigen bodem. Want Nederland barst van de goede rootsmuziek, dus het is de hoogste tijd voor een eigen festival.

 

Op 26 maart kun je in Bergen op Zoom genieten van live optredens van: Dieter van der Westen Band, Gitta de Ridder, Johnny & The Dinosaurs, Lewin, NinaLynn Band, The Lasses & Kathryn Claire (vooruit, toch een Amerikaan;-)) en Tip Jar! Verwacht ook mooie crossovers tussen de muzikanten en leuke workshops en jamsessies waar je zelf aan deel kunt nemen.

Link to our new album on all streaming & download sites

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

News update (September 10th)

Kijk samen met ons naar de premiere van de nieuwe videoclip

Dank voor de mooie woorden...

February 4th 2022: new Tip Jar single!

December 29th: new single Walt Wilkins & Tip Jar!

Live version of our song 'Best year of your life'

Listen to our new single here:

Walt Wilkins-Bill Small-Bart de Win Dutch tour Oct 27-Nov 12

Pre save our new song and be the first to hear it!

Kasteelconcert op 5 september '21

Newsletter 'Tell me something'

*|MC:SUBJECT|*
Tell me something...

De titel van het lied was ook meteen de eerste regel die we verzonnen in februari 2019, samen in de woonkamer, neuriënd, Bart strummend op z'n gitaar. Al gauw hadden we een intro en een (vonden we zelf) pakkend refrein, maar daar bleef het vooralsnog bij. Soms moet je een idee wat laten sudderen. In de Jumping Dog studio in Austin, Texas, werkten we twee maanden later samen met Walt Wilkins en Ron Flynt verder aan het lied. Walt improviseerde een verhaal, Ron verzon een 'hook', Bart gaf er op de Wurlitzer een 'Memphis'-draai aan. Het lied afmaken was, eenmaal terug in Nederland, een koud kunstje. We namen het op in de studio van Eric van de Lest in Eindhoven, aan het einde van een opnamedag, met Bart op toetsen, tegelijkertijd zingend, Harry op gitaar, en Arianne vrij zingend en dansend. Er waren immers nog maar vijf minuten, dus het was meer een kwestie van iets in de grondverf zetten dan een serieuze opname maken. Het zal niet de eerste keer zijn, maar juist dat losse en levendige, die spontane energie, maakte deze take een zogenaamde 'keeper'. Een onverwacht cadeautje. We stuurden de ruwe mix naar Texas, waar Ron en Walt bas en harmony vocals toevoegden. Daarna speelde Eric de drumpartij in, niet de gebruikelijke volgorde maar laat het maar aan Eric over om daar iets moois van te maken. In de studio van B-J Baartmans speelde Bart tenslotte het orgel in.
Jukebox en 45" singles

Arianne's motto is: als je iets speciaals doet, doe het dan goed, ‘all the way’. Als artiest moet je, om een beetje aan de poort te kunnen blijven rammelen, steeds originele promotiestrategieën bedenken. Tip Jar-fan Roger de Beer had al eens gevraagd of we geen vinyl-singles hadden voor in zijn jukebox. Dat idee sprak ons nogal aan: een ouderwetse 45-toeren single. Maar dan moest dat niet ‘zomaar’ een liedje van de plaat zijn. Arianne hoorde in haar hoofd een vierde vocaal bij Tell me Something, om precies te zijn het schurende stemgeluid van countryrocker Jimmy Davis - en niemand anders. Om een lang verhaal kort te maken: in Studio The Zone in Dripping Springs, Texas, nam Pat Manske Jimmy's vocalen op en in de Daltoon-studio hebben we vervolgens met Eric een nieuwe, 'vettere' (laten we hopen commerciëlere?) mix gemaakt. Het zal waarschijnlijk onze enige vinyl-single ooit zijn (het persen van vinyl-singles is nogal duur), dus reden genoeg om al die extra moeite in deze ene single te stoppen. 

Spotify pre-save campagne
 

Een ‘Spotify pre-save’-campagne betekent dat je kunt aangeven dat je een seintje wilt krijgen zodra het nummer uitkomt, zodat je het meteen kunt beluisteren. Wij hopen dat jullie het lied massaal 'pre-saven' (door op de foto te klikken zie je vanzelf hoe je dat kunt doen), zodat de programmeurs van Spotify denken: “Zo hé, die band Tip Jar moeten we eens in de gaten houden!” Sowieso wordt de band blij van elke nieuwe volger op de streamingsites. (Hint...)

Artwork & fotografie 
 
Arianne's dochter Lotte is artwork designer en reclamemaker. Tijdens haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie maakte ze deze foto van haar broer Corneel. Ze heeft een cover voor de single ontworpen waar we heel blij mee zijn, voortbordurend op de typografie die Diederik van den Brandt toepaste bij de eerste twee singles van de nieuwe plaat. Corneel vindt het wel stoer dat zijn foto straks op alle streamingsites staat. Wie weet boren we daarmee een nieuwe groep hippe jonge fans aan! ;-)

Videoclip door Martijn Kuijten
 
Videopremière Tell me something vrijdag 23 april 19.00 uur
Martijn Kuijten maakte eerder al een aantal fijne videoclips voor Tip Jar, en wilde nu ook voor Tell me something wel iets moois voor ons maken. Hij liet zich voor het idee van de videoclip inspireren door de coverfoto. Mensen in alle soorten, maten en kleuren blikken in de lens, en je realiseert je weer eens hoe intrigerend een gezicht eigenlijk is. Hoe divers ook, we zijn allemaal mensen. Let's keep that in mind.

We hopen dat jullie met ons mee kijken naar de
Youtube-première op 23 april. Je kunt, als je wilt, een reminder instellen, zodat Youtube je een mailtje stuurt ter herinnering op de dag zelf. Klik op de video  hierboven en dan wordt duidelijk hoe dat moet. O ja, je kunt de clip nog niet zien, maar al wel liken. (Alvast onze grote dank.) 

Live vanuit Muziekgebouw Eindhoven
 
Videopremière Tell me something LIVE woensdag 28 april 19.00 uur
Op 22 maart mochten we eindelijk weer eens het plezier beleven van een live-optreden, weliswaar zonder publiek, maar wel op een heerlijk podium, met professionele licht- en geluidsmensen, en bovendien een videoregistratie. Met de hele band gaven we een livestreamconcert vanuit Muziekgebouw Eindhoven. Uit die registratie hebben we een aanstekelijke live videoclip van Tell me something weten te destilleren. We vinden het natuurlijk heel leuk om deze samen met jullie voor het eerst te bekijken, en we hebben als zogenaamde première-datum gekozen voor 28 april. Zet je Youtube-alarm vast aan en let's have a party together! (In het kader van: je moet zelf de slingers ophangen...)

O ja, en vind je het nou leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe filmpjes? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal via deze link: Shine-a-Light Records

Vinyl-single kopen?
 
Tell me something: een warm pleidooi voor de liefde, schatplichtig aan de kenmerkende seventies Memphis soul-sound, met sprankelende vocalen en een aanstekelijke midtempo beat. Vanaf 23 april beschikbaar als download, stream... maar ook dus op 45-toeren singletje, inclusief kant B. Wil je deze unieke Tip Jar single in je bezit krijgen? Dat kan, zolang de voorraad strekt. Hij kost € 7,50 en verzenden kost € 4,10. Laat maar weten als je een exemplaar wilt ontvangen. Overigens is ons nieuwe album One Lifetime natuurlijk ook te bestellen. Neem gerust een kijkje in ons winkeltje: cd's/lp's/shirts/downloads

Tot slot
 

Het verhaal achter zo’n lied geeft wel aan wat Tip Jar voor ons zo belangrijk maakt en we zijn blij dat we dit met jullie mogen delen. De bumpy road vanaf het allereerste idee, hoe dat idee zich voorzichtig ontwikkelt tot een lied en vervolgens tot studio-opname, eindmix en master, tot uiteindelijk, in dit geval, een vinyl-single. Elk liedje heeft zo z’n eigen persoonlijke geschiedenis. We voelen ons ermee verbonden en hopen dat onze muziek ook voor andere mensen iets kan betekenen. En we zijn heel benieuwd wat je van de single en van de twee videoclips vindt! (Altijd fijn als je een positieve reactie wilt achterlaten onder de Youtube-filmpjes.)

We zijn blij met weer een nieuwe stap in de toekomst.

Tell me Something: 23 April 2021!
Website
YouTube
Spotify
Facebook
Twitter
Instagram
Email
view this email in your browser
Copyright © 2021 Bart de Win Music, All rights reserved.

Our mailing address is:
tipjarsongs@gmail.com

You can
update your preferences or unsubscribe from this list.
 

Free livestream concert from Muziekgebouw Eindhoven

Tip Jar te gast bij Simone Walraven op Radio 2

Find our new album on any streaming or download platform:

Videoclip premiere Friday February 12th/vrijdag 12 februari

Happy 2021 FB livestream concert on January 3rd!

And yet another new single! Video premiere 5 PM December 18

Find our new single on all streaming & download sites:

The making of a new record

Item over onze livestream concerten op locale TV

A Tip Jar Corona Lockdown Song

We zijn geïnfluenced!

Livestream Tip Jar concerts

In Van Gogh Kerkje zaterdag 15 februari 2020

Any news about Tip Jar?

We turned Tip Jar's 20-09-16 setlist into a Spotify playlist

Band pictures by Ronald Rietman

Tip Jar at Kirton as part of first UK tour

Tip Jar in Texas! (Mei/May 2019)

8 maart 2019: in 't leukste theatertje van Amsterdam

Van Gogh Kerkje, Febr. 2019

Early spring concert

Vijf sterren in Musicmaker (januari/februari 2019)

Our videoclip by Dré Didderiens

The making of a new album (Folkforum 4 augustus 2018)

Recensie concert, Theater Walhalla (mei 2018)

Luckenbach Texas!

Blanco River Songwriters Festival April 29th!

Come see us in Amsterdam & Boxtel!

Verslag van een enthousiaste concertbezoeker

Tip Jar In de Gloria!

Tip Jar touring with the Mystiqueros

Van Goghkerkje

Happy 2018!

Christmas time!

New single & video 'Never sing the blues'

Tip Jar trio photo shoot with Wil Crooymans

September was good...

Our new video is out

Release Gemstone Road September 15th!